top of page

F U R N I T U R E  D E S I G N  &  M O R E 

Mijn liefde voor vormen uit het menselijk lichaam zijn ontstaan op de middelbare school. Tijdens de biologie lessen vond ik snel de onderwerpen over het menselijk lichaam interessant. Naar mate de toekomst dichterbij kwam, bedacht ik me, ik ga dokter worden. 

 

Na enkele jaren biologie te hebben gehad, kwam het aan op de pakketkeuze, een moeilijke keuze voor velen. Voor mij was het al snel duidelijk. NG&NT met extra vak Duits, het pakket dat je nodig had om uiteindelijk door te kunnen stromen naar VWO en daarna Geneeskunde te gaan studeren. 

Door het huidige schoolsysteem heb ik mijn examen tot twee keer toe niet gehaald. Een klap in mijn gezicht. Ik kon geen dokter worden. Toch gaf ik niet op en schreef mij in voor MBO Verpleegkunde. Een alternatieve route om toch arts te kunnen worden. Het mocht niet baten, ik werd niet aangenomen. Ze voelden het niet.

Na een onzekere periode van geen idee hebben van wat ik nou kon en moest, heeft mijn moeder mij mee getrokken naar een antroposofische heroriëntatie cursus. De Bernard Lievegoed University. Een intake gesprek met een man, ‘’die mij al verdomd goed kon lezen’’. Ik vond het maar zweverig, maar goed, wat moest ik anders? Ingeschreven.

Er werd door middel van schilderen, dansen, beeldhouwen, schrijven kennis gemaakt met jouw emoties. Hier werd over gepraat. Veel vragen kwamen bij mij op. Wat ga ik doen? Snel merkte ik dat ik het eigenlijk heel erg naar mijn zin had op die school. Ik voelde me rustig en zelfverzekerd. Wat ik al een lange tijd niet meer had gevoeld.

De 3 maanden waren bijna voorbij. ,,Wil je niet iets creatiefs studeren Isabella?’’  Het enige wat ik dacht: ''Ben je gek geworden?, ik kan dat helemaal niet!’’ Ga maar eens kijken op het HMC in Amsterdam. Het Hout- en meubileringscollege. En daar stond ik, student Creatief Vakman.

Mede door mijn interesse in het menselijk lichaam heb ik de lijn ''BY THE HUMAN BODY'' kunnen ontwikkelen.  Tijdens deze studie mezelf volledig terug gevonden. Geen faalangst meer. Zelfverzekerd en trots.

Een lijn die mij weer op de been heeft gekregen. Die mij heeft laten inzien dat mijn werk gezien mag worden. Het heeft mijn horizon weer verbreed. Het einde van de studie nadert. Mooie tijd voor een start van een eigen bedrijf. Nieuwe mogelijkheden, kansen en nieuwe energie met ISABELLA’STORY.

bottom of page