COMING SOON...

Het nieuwe project wat in augustus 2018 is gestart. Het Meesterstuk. Het product waar ik mijn opleiding Creatief Vakman mee afsluit. 

Hier is inzichtelijk hoe mijn proces verlopen is. Van inspiratie tot schetsen tot ontwerp en product. 

Vervaardig een meubel van hout in combinatie met een ander materiaal. Hierbij is een tweede product verplicht die in lijn staat met het eerste product. 

 

Woordweb: Blik uit de dummy. 

Doelgroep: blik uit de dummy

Mijn inspiratie is ontstaan in het creatieve proces waar ik mijzelf beter ben leren kennen. Hier ik ben ik erachter gekomen dat ik mijn oog vaak laat vallen op structuren. Iets wat tastbaar is. Details. Organische vormen. Kracht, rust en beweging weergeeft. Vanuit hier ben ik gaan ontwerpen. In schetsjes en in modelletjes. Hier komt het uiteindelijke ontwerp uit. 

Inspiratie: Blik uit de dummy. 

Schetsen: Blik uit de dummy. 

Modelletjes: Blik uit de dummy. 

Na het schetsen en modelbouwen ben ik op een nieuwe inspiratiebron gekomen. De ginkgo leaf. Een blad waar veel betekenis aan zit. Betekenissen die passen bij mijn inspiratie. Organisch, kwetsbaar, bewegelijk. Sterke lijnen. Een blad dat in rust en kalmte groeit. Kalm in alle omstandigheden. Een individuele boom met eigen karakter. 

De curve van de roomdivider wordt geinspireerd op de vorm van het blad. De nerf van de bladeren zal terug komen als de lijnen van de latjes waaruit het kamerscherm bestaat. De roomdivider zal in elke mogelijke vorm kunnen worden geplaatst. Door het staaldraad, waarmee de latjes worden verbonden, is het bewegelijk. 


 

Tijdens het maken van 'the Divider' was het voornamelijk uitvoeren. Het maakproces was veel herhalen. Wat mij rustig gaf. Daarnaast kwam ik erachter dat ik een goed doorzettingsvermogen heb. Tot slot zeer georganiseerd. Wat er voor zorgt dat ik mijn werk met nauwelijks fouten te maken volbreng. Mijn kracht en mijn verhaal ligt in het werk. Welke gemoedstoestand je bent, kan het scherm geplaatst worden. Ik ben tevreden met het resultaat en zie uit naar het resultaat van het bijpassende product. De bijzettafel. 

 

KEEP IN TOUCH
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now