top of page

RIB  CAGE

Na twee succesvolle meubels was ik nog niet klaar met het menselijk lichaam. Een kast ontwerpen is het leukste wat er is. Je hebt zoveel opties! Meteen dacht ik aan de ribbenkast. Wanneer ik iets ontwerp zie ik het direct voor me. De ribben die als bakjes dienen en open kunnen draaien. Symmetrisch, maar dit keer wat hoekiger. De docenten zagen het niet helemaal voor zich. Dit komt misschien ook door mijn tekeningen… Maar ik zag het voor me! 

De vorm van de ribbenkast genomen om de verhoudingen te bepalen. In rechte lijnen. De lengtes van de voorkant zijn bepaald door vanaf het borstbeen tot aan de buiging naar de achterkant van de ribbenkast te kijken. De lengtes van de zijkant zijn bepaald door te kijken vanaf het borstbeen tot aan de achterkant van de ribbenkast.


Na het maken van deze kast wist ik het zeker. ,,Ik kan dit!’’ 

Inspiratie. 

Afmetingen bepalen. 

De kast bestaat uit twintig bakjes. Alle bakjes hebben diverse maten. Alle bakjes zijn in verstek verlijmd. Door middel van een pen zijn alle bakjes aan een kant met elkaar verbonden. Waardoor de ‘bakjes’ los van elkaar kunnen scharnieren. De linker- en rechterhelft zijn symmetrisch, net als de ribbenkast in het menselijk lichaam. Het hout wat ik heb gebruikt is massief Libanees Cederhout.

Ribbenkast open. 

Ribbenkast gesloten. 

bottom of page